Tratamentul modificat al lui Breuss prin post împotriva cancerului"Căutaţi în permanenţă medicamente fără să luaţi în considerare postul, când acesta s-ar putea dovedi că e un bun remediu.\"
Nu vom trata cancerul în nici un alt mod, poate doar dacă industria farmaceutică va inventa medicamente puternice care, similar tratamentului tuberculozei, pot învinge orice. Dar, ca o consecinţă a folosirii chimicalelor, organismele noastre vor fi mai sensibile decât în prezent. Metoda chimio-farmaceutică poate rezolva stadiul actual al bolilor prin tratarea simptomelor, dar va genera consecinţe grave în viitor. Astfel nu vom fi mai sănătoşi; din contră, omenirea va fi din ce în ce mai expusă la boli. Iată de ce ar trebui studiate cu atenţie tratamentele naturale ale cancerului.
Rudolf Breuss, un austriac din Bludenz şi terapeut prin mijloace naturale, a dezvoltat un astfel de tratament. Dl. Breuss are, ca şi mine, 87 de ani şi o vastă experienţă în medicina tradiţională. Ceea ce i-a permis să dezvolte noua sa metodă de tratament prin post. După părerea mea, a posti este, şi va fi întotdeauna, cel mai bun mijloc de depăşire a bolii. Sute de tratamente prin post demonstrează iar şi iar că nimic nu este mai eficient decât abţinerea voită de la mâncare, ce pune în valoare propriile forţe vindecătoare ale organismului. Prea des această forţă vitală este subestimată, mai ales de oamenii bolnavi. Ei o neglijează, deşi este cel mai valoros lucru ce le-a fost dăruit.Câţiva oameni luminaţi au recunoscut această forţă vitală şi au încercat să o facă cunoscută şi altora.
Dl Breuss este unul dintre puţinii oameni care au încredere în această forţă vitală, deţinând o bogată experienţă în tratamente naturiste. Sistemul de post pe care l-a prezentat dr. Otto Buchinger a fost îmbunătăţit de dl. Breuss şi adaptat spre a fi folosit în prezent.
Am făcut greşeala să ne cramponăm de regulile lui Buchinger şi Waerland care recomandau folosirea sucurilor în exclusivitate, când ele ar fi trebuit folosite în combinaţie cu anumite plante. De asemenea, folosim postul în combaterea cancerului pentru o perioadă de timp mult prea scurtă. Dl. Breuss a descoperit tratamentul cancerului prin post. Cele mai multe spitale care aplică tratamente naturiste nu folosesc metoda postului deoarece dr. Buchinger nu a recomandat niciodată postul în cazul cancerului.
Nu există laudă suficient de mare pentru îndrăzneala de a lăsa pacienţii cu cancer să postească peste 42 de zile. Postul este de obicei recomandat doar pentru perioade de 21 de zile. Dr. Rohling din Mittenwald a fost printre puţinii doctori care au îndrăznit să prescrie postul de până la 70 zile. Oamenii au tendinţa să postească doar pentru perioade scurte de timp din cauza lipsei de cunoaştere. Pentru informaţii detaliate, studiaţi vă rog lucrarea dr. Reckweg, unde sunt descrise categoriile de boli şi perioadele de timp necesare vindecării lor.
Deşi unele indicaţii şi sfaturi din cartea domnului Breuss par super-optimiste, în special cele privitoare la tratarea leucemiei, eu, ca doctor în medicină, prefer această metodă celei prescrise de decenii de medicina "ortodoxă ".
Un punct de cotitură semnificativ în tratarea cancerului a fost atins acum prin lucrările dr. Issels şi profesorului Zabel, care nu de puţine ori au fost lăudate în presă.
Metodele lui Breuss sunt mult mai naturale si intense. "Tumoarea trebuie slăbită prin post.\" Oricine este familiarizat cu postul, înţelege acest fapt. Corpul va renunţa mai întâi la ceea ce-i este mai puţin necesar. El distinge între ceea ce este sănătos şi ceea ce este nesănătos, atâta timp cât există suficientă putere. Este util, desigur, dacă persoana implicată înţelege principiul forţei vitale, sau al forţei vieţii. Acesta este un punct foarte important - fără conştientizarea principiului forţei vieţii este greu de înţeles cum decurge vindecarea, iar pacientul va fi lipsit de încrederea necesară.
Amestecul de sucuri al lui Breuss pentru postul de 42 de zile constă din sfeclă roşie, morcovi, ţelină, ridichi şi cartofi, în special suc de cartofi, care este unul dintre cele mai bune alimente alcaline si are un efect foarte bun în cazurile severe de boală. Totuşi, el este de obicei desconsiderat în clinicile care aplică tratamente naturiste, deoarece are un gust neplăcut. Breuss recomandă un ceai din coji de cartofi drept alternativă, cu care eu sunt de acord. El recomandă pacienţilor 250 ml din acest amestec de sucuri pe zi, pentru câteva zile, înainte de a începe postul propriu-zis, pentru ca bolnavii să se obişnuiască cu el. Sunt de acord şi cu aportul de lichide, în special ceaiuri de plante, pentru a readuce sistemul metabolic perturbat înapoi la echilibru. Ceaiul pentru rinichi (combinaţia de ceaiuri Breuss) cu salvie şi briboi completează tratamentul.
Breuss recomandă şi ceaiul de gălbenele, binecunoscut ca remediu împotriva cancerului şi
19
dă instrucţiuni precise asupra modului de preparare a ceaiului.
Conform înregistrărilor sale, Breuss afirmă că a vindecat peste 40 000 bolnavi de cancer. De asemenea afirmă pe bună dreptate că acest tratament poate eşua dacă au fost aplicate alte tratamente convenţionale, ca, de exemplu: radiaţiile şi chimioterapia.
Acest fapt îl pot confirma în întregime prin propria-mi experienţă. Un tratament natural poate avea succes doar dacă sistemul imunitar al pacientului nu a fost slăbit de chimicale puternice. Dar, chiar şi astfel de cazuri critice au fost ameliorate.
Breuss spune mereu: Tumorile canceroase se dezvoltă independent şi celulele lor pot fi îndepărtate doar prin înfometare cu dieta pe bază de sucuri. Într-adevăr, experienţa în tratamentul prin post ne arată de-a lungul anilor că organismul dizolvă tot ceea ce îi este străin. Aceasta a fost părerea mea de-a lungul anilor de practică.
Întrevăd posibilitatea vindecării pacienţilor cu cancer, atâta timp cât omul este suficient de curajos şi de puternic pentru a urma tratamentul modificat al lui Breuss adaptat omului contemporan. Dacă, în plus, pacientul are şi o credinţă puternică, atunci pot prevedea cu siguranţă unele miracole care nu s-au putut petrece în trecut.
În cursul recentei mele săptămâni de pregătire la Bad Sachsa, am avut ocazia să întâlnesc şi să pun câteva întrebări unui bolnav de cancer care participa la cura lui Breuss, ce tocmai fusese introdusă. El ajunsese, după cum reieşea din raportul medicului său, să îndepărteze cancerul de gât şi să-şi revină complet, deşi în acea perioadă suferise o serioasă pierdere în greutate.