Stimulare sexuala - Stimularea psihica
Stimularea erotica prin miros, gust, auz, z sau inchipuire este considerata a fi o stimulare de origine psihica in ceea ce priveste asocierea ei cu experiente anterioare traite, sperante sau dorinte viitoare. Stimulii psihici pot fi mirosuri agreabile, atractii vizuale sau medii auditive.

1. MIROSURILE. Mirosurile corporale pot fi excitante sau chiar odihnitoare in anumite cazuri. Parfumurile ce au fost deja asociate cu experiente sexuale agreabile, pot sa declanseze o dorinta erotica.
2. ATRACTIA VIZUALA. Lumina, culoarea, hainele, mersul pot deveni stimuli erotici. Intre sexe, acesti stimuli nu au toti aceeasi loare erotica. Barbatii sunt mai degraba stimulati de fotografii ale unor persoane goale sau imbracate, pe cand femeile sunt mai atrase de temele romantice (oameni care se imbratiseaza) spre exemplu, de decor si de calitatea mediului.3. MEDII AUDITIVE. Dorinta erotica este deseori crescuta de cuvinte si de muzica. Tinerii pot fi stimulati de muzica "rock" senzuala in timp ce adultii vor reactiona mai degraba la cantece dulci sau la muzica simfonica. Stimulii auditivi sunt deseori asociati cu experiente sexuale anterioare pozitive.Reactii fiziologice

Reactiile fiziologice fundamentale la stimularea sexuala sunt aceleasi pentru toti indivizii, barbati sau femei. Reactiile psihologice si sociale sunt totusi foarte riabile de la barbati la femei, intre persoanele de acelasi sex si la aceeasi persoana in momente diferite.