Ingrijirea animalelor domesticeAnimalele de casă ne oferă dragostea şi loialitatea lor necondiţionată, iar noi ar trebui să fim la fel de atenţi cu dieta lor precum suntem cu a noastră. Animalele răspund la remediile naturiste mai bine decât oamenii. Aproape orice tratament naturist care este bun pentru oameni poate fi folosit şi pentru animalele de casă. Reduceţi doza pentru a o ajusta la diferenţa de mărime (de obicei animalele de casă sunt mai mici decât dumneavoastră) şi administraţi-le plantele sub formă de capsule. Capsulele au nevoie de mai mult timp pentru a-şi face efectul, dar menţineţi tratamentul până când starea animalului dumneavoastră de companie se îmbunătăţeşte.
Tăieturi şi zgârieturi ale animalelor
Puneţi o mană generoasă de mentă sau izmă dulce într-un recipient şi acoperiţi cu oţet de vin. Lăsaţi la macerat timp de două săptămâni, apoi strecuraţi-1. Aplicaţi remediul pe orice răni ale animalului sau folosiţi-1 pentru a curăţa zona după ce animalul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Opreşte mâncărimile provocate de rană şi ajută la vindecarea acesteia, iar animalul devine mai puţin dispus să se scarpine şi să rupă astfel coaja de pe rană.îngrijirea urechilor animalelor
Curăţaţi urechile animalelor dumneavoastră cu un beţişor cu vată îmbibată în ulei de pelin. Acest tratament ar trebui să prevină orice probleme cu căpuşele.
busuioc împotriva muştelor
Pentru a ţine muştele la distanţă de grajd, plantaţi mult busuioc împrejurul acestuia. Dacă plantaţi busuioc lângă casă, ar trebui să îndepărteze muştele şi de acolo.
Puricii de pat
Stropiţi patul cu ulei de levănţică şi puneţi fenicul proaspăt sub aşternut. Gândacii urăsc mirosul de fenicul, deci plantaţi mult fenicul în zona cuştilor animalelor. Puteţi să umpleţi perna animalului dumneavoastră cu purecariţă, eucalipt, mentă, cedru roşu, virnanţ sau sasafras.
Prăjituri pentru păsări
Credem că este important să ne hrănim prietenii sălbatici. Amestecaţi o lingură cu unt de arahide, 2 căni cu seminţe pentru păsările sălbatice, 5 căni cu făină de porumb şî o cană cu seu topit. Umpleţi nişte forme de brioşe tapetate în prealabil cu

hârtie de copt. Introduceţi un şnur in mijlocul fiecărei turte, dacă intenţionaţi să le agăţaţi în copaci. Păstraţi-le la frigider până în momentul utilizării.
Tonic pentru păsări
Canarii şi papagalii adoră să mănânce traista-ciobanului. Rupeţi partea de sus a tulpinii şi introduceţi-o in colivie. Este un tonic foarte bun.
Adjuvant pentru canari
Adăugaţi praf de şofran la apa de băut a canarului dumneavoastră. Se spune că acesta ajută păsările sa cânte mai mult. Şofranul este un stimulent, deci în mod sigur îl va face să aibă mai mult chef de cântat.
Antidot împotriva pisicilor şi a câinilor
Sunt anumit zone in care animalele dumneavoastră de casă nu sunt binevenite. Pisicile nu suportă mirosul de ghimbir, deci presăraţi cu ghimbir de jur împrejurul straturilor cu flori. Ardeiul iute Cayenne este un alt condiment bun pentru a ţine animalele de casă la distanţă de grădină şi de straturile cu flori. Odată ce acestea simt mirosul de ardei iute, nu se mai întorc în zonă.
Antidot împotriva purecilor de pe perna pisicii
Amestecaţi în părţi egale muşeţel şi iarba-mâţeî. Adăugaţi o cantitate dublă de purecariţă. Introduceţi în pernă aceste plante şi pisicile vă vor iubi.
Jucărie pentru pisici
Pisicilor le place mult mirosul de valeriană. Umpleţi un şoricel de jucărie cu valeriană, iar pisicile vor deveni foarte jucăuşe.
Şi cailor le place acest miros. Valeriana are un efect calmant asupra majorităţii animalelor, care vor deveni jucăuşe dacă li se dă ocazia să se calmeze. Multă lume o foloseşte in capcanele pentru şoareci, deoarece şî acestora le place valeriana.
Şampon uscat pentru animale
Desfaceţi o păstaie de vanilie şi amestecaţi-o în 4 căni cu pudră de rădăcină de stânjenel sau faină de porumb. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi o săptămână. Presăraţi apoi praful pe animal şi periaţî-1 temeinic pentru a-i pătrunde în blană. Periaţi animalul din nou, pentru a îndepărta praful.
Spălăturâ pentru ochi
Puneţi 2 linguri cu rădăcină de tătăneasă şi 2 linguri cu seminţe tocate de fenicul într-o cană cu apă. Faceţi o infuzie cu aceste plante. Păstraţi-o la frigider şi folosiţi-o ca picături pentru ochi.
Tonic pentru sănătate cu cimbrişor
Nimic nu e mai bun pentru animalul dumneavoastră de companie sau pentru cel de la fermă, decât ceaiul de cimbrişor. Puneţi 2 linguriţe cu seminţe de cimbrişor într-o cană cu apă clocotită. Lăsaţi la infuzat 15 minute. Strecuraţi şî adăugaţi ceaiul cel puţin o dată pe săptămână la apa de băut a animalelor. Elimină excesul de mucus din organism.
Pudră cu fenicul împotriva purecilor
Amestecaţi şi măcinaţi câte o cană cu virnanţ, pelin, rozmarin, fenicul şi mentă. Când plantele au fost măcinate sub formă de pulbere, pudraţi animalul cu amestecul de plante, masând uşor.

Pudră cu purecariţă împotriva purecilor
Amestecaţi câte 2 linguri cu pelin măcinat şi rozmarin. Adăugaţi 4 linguri cu purecariţă măcinată şi 2 linguriţe cu ardei iute Cayenne. Folosiţi această pudră la fel de des cât aţi folosi pudra împotriva purecilor din comerţ. Atenţie: evitaţi contactul cu ochii animalului.
Antidot împotriva purecilor
Acest remediu este bun şi pentru tratarea scabiei. Nu l-am folosit niciodată, dar cei care au făcut-o bagă mâna în foc pentru el. Turnaţi pur şi simplu ulei WD-40 pe şira spinării animalului. Acesta va curge pe piele şi va ţine departe purecii.
Şampon împotriva purecilor
Adăugaţi o cană cu rozmarin proaspăt sau uscat la 4 căni cu apă clocotită. Acoperiţi vasul şi infuzaţi până se răceşte. Strecuraţi lichidul. Spălaţi animalul şi clăti ţi-l bine. Turnaţi ceaiul de plante şi masaţi. Lăsaţi-1 sa se usuce pe animal.
Antidot împotriva muştelor
Purecariţă este un antidot eficient şi sigur pentru animale. Puneţi o mână generoasă de purecariţă în 2 căni cu apă. Fîerbeţi 5 minute. Amestecaţi lichidul de plante într-o cantitate egală de ulei mineral. Adăugaţi câteva picături de detergent pentru spălat vasele şi agitaţi bine. Pulverizaţi pe animale, în grajduri şi pe lemnul din jurul uşii grajdului.
Pierderea parului la câini
Pulverizaţi genţiană pe mâncarea şi apa de băut a câinelui. Nu folosiţi prea multă pudră. Puteţi face o soluţie slabă de ceai de genţiană, pe care să o aplicaţi pe zona afectată de căderea părului. Animalul va linge probabil soluţia, dar nu e nici o problemă. Trebuie doar ca aceasta să fie slabă, indiferent dacă este pentru uz intern sau extern.
Tonic pentru cai
Permiteţi animalului să mănânce câteva căni cu hamei. Este un tonic general foarte bun. De asemenea calmează animalele agitate.
Eczeme
Amestecaţi părţi egale de ulei de măsline şi ulei de cimbru. Aplicaţi soluţia pe zonele afectate cu un tampon de vată. Astfel se va opri pruritul şi se vor preveni infecţiile in zonele scărpinate ulterior. O eczemă este o zonă roşie şi inflamată de pe care părul poate cădea.
Eczeme la căţelele sterilizate
Frecaţi zonele afectate cu ulei de pelin. Repetaţi procedura de câte ori este necesar. Introduce-ţi în mâncarea animalelor multă drojdie de bere.
Antidot împotriva păduchilor la pui
Puneţi o grămăjoară de cenuşă de lemn în curtea păsărilor. Acestora le place să o folosească ca baie de praf şi astfel nu vor mai face păduchi.
Alifie pentru întindere
Aduceţi la punctul de Fierbere 4 căni cu oţet de mere. Adăugaţi 2 linguri cu ardei iute Cayenne şi continuaţi să fîerbeţi uşor timp de 10 minute. Aplicaţi lichidul pe zona afectată de două ori pe zi. Acesta stimulează zona. Este bun pentru tratarea cailor când
au întindere (daca nu e prea gravă). Poate fi aplicată şî pe piept în cazul unor congestii şi răceli.
Tratament pentru scabie cu usturoi
Scabia este provocată de paraziţi din genul Acarina. Oamenii o pot contracta de la animalele lor. Este o boală contagioasă, de aceea asiguraţi-vă ca vă trataţi animalul încă de la primele semne de îmbolnăvire. Simptomele sunt căderea părului şi mâncărimea. Verificaţi şi celelalte animale, dacă vreunul dintre ele a contactat această boala. Amestecaţi câte 2 linguri cu pudră de usturoi şi pudră de genţiană. Adăugaţi-le ia \'A cană cu ulei de măsline. Aplicaţi remediul frecvent pe zonele afectate.
Tratament pentru scabie cu ulei de motor
La acest tratament pentru scabie se foloseşte uleiul de motor. Poate fi cam murdar, dar se spune că funcţionează. Turnaţi uleiul peste părţile afectate. Menţineţi animalul cât de curat posibil şi ar trebui să nu mai aibă probleme cu scabia. Dacă animalul stă afară, asiguraţi-vă că zona în care doarme este curată.
Tratament pentru mastită
Masdta este o inflamaţie a sânului. Germenii pot intra prin sfârc. Deseori există crăpăruri şi zgârieturi pe sfârcuri. De asemenea, poate fi provocată de retenţia de lapte. Această boală poate provoca dilatarea sacului maniat şi este foarte dureroasă. Spălarea sfârcurilor înainte de mulgere şi curăţirea şi îngrijirea animalului ajută la prevenirea bolilor. Dacă adăugăm un pic de cremă emolientă pe sfârcuri, acestea vor rămâne sănătoase. Curăţaţi zona cu ceai concentrat de cimbru. Aplicaţi o compresă fierbinte, cu acest ceai peste uger. Adăugaţi 1/4 cană cu cimbru uscat la 2 căni cu apă clocotită. Infuzaţi timp de 30 de minute. Strecuraţi şi reîncălziţi ceaiul. înmuiaţi o cârpă în lichid şi aplicaţi-o sub formă de compresă. Repetaţi procedura de câte ori este necesar.
Tratament pentru mustită cu praf de ulm dulce
Amestecaţi praful de ulm dulce cu destulă apă pentru a obţine o pastă şi apîicaţi-o pe zona afectată cu o cârpă curată.
Antidot împotriva şoarecilor
Adăugaţi o linguriţă cu sos tabasco şi Vi cană cu detergent şi săpun la 3,8 1 de apă. Folosiţi acest amestec pentru a stropi în interiorul şi exteriolul grajdului şi a ţine şoarecii la distanţă.
Stimulent pentru producerea de lapte
Acest ceai este bun pentru vaci şi capre, stimulând producerea de lapte. Puneţi o mâna generoasă de ciulinul Măriei într-o găleată cu apă. Lăsaţi să stea peste noapte. Strecuraţi şi daţi această infuzie animalelor dimineaţa. Va calma animalele şi va creşte cantitatea de lapte.
Tonic pentru animale
Amestecaţi bine următoarele: 2 căni cu oţet, 4 linguri cu ulei de ficat de cod, 2 linguri cu praf de usturoi, 5 linguri cu pudră uscată de ficat şi 4 linguri cu făină de oase. Păstraţi remediul in frigider şi administraţi câte 3 Unguri zilnic în mâncarea animalelor. Câinilor le place acest tonic în mod special.
Protejaţi cerealele pentru animale
Pentru a ţine departe gândacii din cereale, adăugaţi un săculeţ de tifon plin cu frunze de dafin în depozitul cu cereale.
Reumatismul câinilor vârstnici
Luaţi perna pe care doarme câinele dumneavoastră şi umpleţi-o cu frunze uscate de ferigă. Aceasta nu numai că alină durerile câinelui dumneavoastră, ci va descuraja şi apariţia purecilor.
Tratamentul reumatismului animalelor
Puneţi 6 picături de ulei de rozmarin în Vz cană cu apă. Folosiţi lichidul pentru 3 masa zonele care au nevoie de aUnare.
Diareea la capre
Hrâniţi-le cu atâta îarbă-grasă cât pot sa mănânce. Din aceasta se poate face şi un ceai care poate fi folosit pentru a stopa diareea şi la oameni.
Pernuţele de pe labe
Tăiaţi o frunză de aloe vera şi frecaţi pernuţele de pe labele câinelui. Masaţi temeinic şi reaplicaţi tratamentul frecvent.
Sâni iritaţi
Topiţi 15 ml de ceară de albine într-o cană cu ulei de migdale. Aplicaţi acest remediu zilnic. Dacă sânii sunt crăpaţi, adăugaţi o cană cu gălbenele la o cană cu ulei de migdale şi lăsaţi la infuzat 24 de ore. Strecuraţi şi apoi adăugaţi 1/2 uncie de ceară de albine topita la mixtura de uleiuri. Amestecaţi continuu în timp ce se răceşte. Aplicaţi remediul de mai multe ori pe zi.
Metoda foarte sigură împotriva păduchilor
Daţi-i câinelui dumneavoastră o tabletă de 100 mg de vitamina B. în fiecare zi. Eu am mai multe pisici pe care le ţin afară şi toc zilnic câte o pastilă şi o pun în mâncarea lor. Funcţionează.
Prevenirea muşcăturilor porcilor
Porcii sunt animale inteligente şi se plictisesc repede dacă nu sunt ţinuţi ocupaţi. Pot avea tendinţa de a-şi muşca unul altuia cozile. Puneţi-le jucării în coteţ. Daţi-le lucruri pe care să le poată împinge şi cu care să poată fi mai violenţi. Cauciucurile vechi sunt potrivite pentru ei. Aruncaţi o privire împrejur şi sigur veţi găsi diverse obiecte pe cate să le puneţi în coteţul porcilor.
Caprele mele obişnuiau să se joace cu o minge de plajă. Erau foarte ocupate cu aceasta. O minge de plajă nu ţine prea mult la porci, dar există alte lucruri pe care le puteţi folosi. Eu chiar le-am pus în coteţ un cărucior pe cate îl tot împingeau de colo-colo.
Căpuşele
Pentru a îndepărta căpuşele de pe dumneavoastră sau de pe animalele dumneavoastră înmuiaţi un beţişor cu vată în alcool. Atingeţi căpuşa şi aceasta ar trebui să poată fi scoasă uşor. Nu atingeţi căpuşa cu degetele, ci folosiţi o pensetă pentru a o scoate.
Tonic pentru animale
Amestecaţi câte 2 linguri cu rădăcină de brusture, praf de usturoi şi ardei iute Cayenne şi adăugaţi 4 linguti cu praf de genţîană. Umpleţi nişte capsule medicinale cu amestecul de plante. Daţi-i animalului dumneavoastră câte o capsulă pentru fiecare 5 kg de greutate corporală, la 4 ore. Continuaţi tratamentul până terminaţi capsulele.
Vitamine pentru animale
Fierbeţi resturile de oase de curcan sau pui sau 0,5 kg de ficat. Adăugaţi ceapă şi ţelină tocată, morcovi şi aproape orice legumă.


Eu am adăugat şi spanac. Fierbeţi până ce ficatul se dizolvă sau carnea cade de pe oase. îndepărtaţi oasele din lichid şi reîncălziţi supa.
Amestecând constant, adăugaţi făină albă de porumb, până ce lichidul devine foarte gros. Abia veţi reuşi să îl mai amestecaţi. Turnaţi conţinutul in tigăi mari, care au fost clătite în prealabil cu apa rece. Puteţi adăuga praf de usturoi dacă doriţi. Animalelor le place foarte mult. Noi prăjim ficatul şi îl servim cu sirop de arţar la micul dejun.
Tratament cu angelică pentru colici
Daţi-i animalului să mănânce multă angelică. Ar trebui să rezolve problema în câteva ore.
Tratament pentru colici cu seminţe de clnmen
Turnaţi 4 căni cu apă fierbinte peste 4 linguri cu seminţe tocate de chimen şi fierbeţi la foc mic timp de 30 de minute. Strecuraţi şi adăugaţi decoctul la apa de băut a animalelor. Ar trebui să îşi facă efectul în 15 minute. Pot fi folosite şi seminţele de fenicul, deoarece şi acestea sunt bune pentru colici. Acestea sunt pto-vocate de aerul din esofag şi provoacă mult disconfort.
Tratament împotriva viermilor
Poate fi complicat să daţi animalului dumneavoastră usturoi în fiecare zi. încercaţi acest remediu o dată pe lună pentru a menţine animalul dumneavoastră fără viermi. Puneţi 4 căţei de usturoi într-un ibric şi adăugaţi o cană cu apă clocotită, apoi lă\'saţi să treacă o noapte. După ce sttecutaţi lichidul, amestecaţi-1 a doua zi cu mâncarea uscată a câinelui. Daţi-i cantităţi mai mici de mâncare, pentru a vă asigura că va mânca tot.
Deparazitarea porcilor
Lăsaţi câteva bucăţi de cărbune în coteţ. Ei vor consuma cantitatea necesară pentru a rămâne fără viermi.
Deparazitarea cailor şi a caprelor
Animalele vor ajunge să cerşească acest remediu. Hrăniţi fiecare animal cu câteva ţigarete fără filtru pe săptămână. Astfel nu vor face viermi.
\'Tratament cu pelin împotriva paraziţilor interni
Nu hrăniţi animalul 24 de ore înainte de tratament. Amestecaţi câte o lingură cu praf de usturoi, pelin şi cimbru. Umpleţi capsule medicinale cu acest amestec de plante. Daţi animalului câte o capsulă pentru fiecare 5 kg de greutate corporală. Readmi-nistraţi-i această doză la fiecare 4 ore in decursul unei zile. Câinelui daţi-i o doză blândă de ulei de ricin de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, în aceeaşi zi cu tratamentul. Dacă acesta are viermi, vă sugerez să-i îngropaţi fecalele, astfel încât să nu se reinfesteze. Pentru a calma animalul, daţi-i nişte apă cu ceai de iarba-mâţei.