Igiena locuinteiLocuinta apara omul de actiunile nefavorabile a mediului inconjurator. Pentru ca locuinta sa raspunda insarcinarii sale, ea trebuie sa corespunda unor anumite cerinte a igienei.
Locuinta trebuie sa fie destul de incapatoare, uscata, luminoasa, curata si calda in timpul rece al anului si racoroasa pe timp cald.
Cel mai mare factor negativ al locuintei e umezeala. Cauzele dezvoltarii umezelii sunt diferite, iar in dependenta de aceasta sunt si diferite masuri de lupta cu ea.
Spalarea, uscarea lingeriei, aerisirea insuficienta, spalarea podelelor neingrijita etc. aduc la aparitia umezelei in incapere.Temperatura normala in incaperile de locuit se socoate +16-18 º. Temperatura in timpul zilei trebuie sa fie pe cat posibil de stabila. Pentru pastrarea sanatatii in orice incapere de locuit si mal ales in camine aerul trebuie sa fie intotdeauna curat. Toate acestea se reflecta la sanatatea omului.
Incaperea de locuit trebuie sa fie aerisita cat posibil de des; dimineata dupa somn si seara inainte de somn e obligatoriu.
O atentie deosebita e necesar de a acorda pastrarea curateniei in camine. Curatirea incaperii trebuie intotdeauna efectuata cu o carpa umeda, imbracata pe perie. Daca de matura camera cu peria, se ridica cobul, care nimereste in plamani. Odata cu curatirea incaperii e necesar de a o aerisi. Nu mai rar de o data in 7-10 zile e necesar de a spala podelele.