Depresia - forme ale depresiei - depresia tratamente referat

De unde poti sa stii daca ai depasit granita dintre depresia comuna si cea patologica?
Starile de depresie se caracterizeaza prin simtaminte de tristete si deznadejde, insotite adesea de reducerea activitatii fizice. Iata, pe scurt, cate dintre cele mai frecvente tipuri:
» Tristetea comuna urmeaza deseori dupa perioade de trairi emotionale intense, oboseala sau alte asemenea stresuri. Aceasta forma de depresie este de scurta durata si are tendinta la autolimitare, rareori necesitand tratament.
» Depresiile reactive sunt consecinta crizelor majore ale vietii -cum ar fi pierderea cui drag sau a serviciului, divortul, mutarea sau imbolnavirea de o boala gra. Efectul acestui tip de depresie este adesea protector, permitand vindecarii sa se produca. Tratamentul consta din masuri terapeutice mai agresive.
» Depresiile biologice, pe de alta parte, sunt deseori mostenite. Ele vin si pleaca, fara sa aiba, de obicei, o cauza aparenta. Aceste depresii raspund de cele mai multe ori la tratament, desi uneori pot persista timp de cate luni, in ciuda tratamentului.
» Depresiile psihotice sunt acele forme de depresie in care persoana suferinda pierde contactul cu realitatea; ele necesita ingrijiri profesionale.


Depresia este o problema de sanatate frecventa care ne afecteaza, intr-o masura mai mare sau mai mica, pe toti, cel putin o data in viata. Ea ocupa locul doi pe lista celor mai des intalnite afectiuni medicale, fiind depasita doar de hipertensiunea arteriala. Se estimeaza ca cel putin unul din 10 pacienti care se prezinta la medic sufera de depresie. Din nefericire, majoriteatea cazurilor trec neobservate.1

Daca depresia dureaza prea mult sau capata o forma severa (numita depresie majora ), efectele ei pot fi de-a dreptul invalidante pentru pacient. Ea poate provoca tulburari ale proceselor fiziologice normale - hranirea, somnul, nivelul de activitate fizica, capacitatea de concentrare si de realizare a diferitelor sarcini. Daca nu este eliminata, ea poate duce la pierderea productivitatii, declin functional si cresterea mortalitatii.


Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia si alte probleme de sanatate mintala constituie cauza principala de reducere a timpului de lucru, pe plan mondial. In S.U.A., depresia este o cauza majora de invaliditate, fiind depasita doar de bolile cardio-vasculare.

Cauze

Depresia poate fi provocata de o varietate de cauze:
Predispozitia genetica
Transformari hormonale si biochimice in interiorul organismului
Stres in exces, conflicte si abuzuri
Pierderea cuiva drag, izolare, traume emotionale
Boala, durere, probleme neurologice


Aveti o depresie grava?
Mai jos sunt enumerate posibile simptome ale unei depresii care necesita ingrijiri specializate:
. Incapacitatea de amunci sau de a indeplini sarcinile cotidiene.
. Dezinteres fata de activitati odinioara agreabile.


. Dificultate de a comunica cu persoanele apropiate.
. Lipsa de interes pentru sex.
. Insomnii si trezire timpurie.
. Oboseala permanenta.
. Senzatie de frig.
. Anxietate, agitatie, iritabilitate.
. Consum excesiv de alimente, alcool sau medicamente.
. Pofta de mancare redusa.
. Lipsa de incredere in sine.
. Lipsa de interes fata de aspectul personal.
. Incapacitatea de alua decizii.
. Lipsa de memorie si dificultati de concentrare.
. Sentiment difuz de vinovatie.


Alte adrese utile:
https://www.mediculmeu.com/sanatatea-familiei/enciclopedie-a-sanatatii/sanatatea-emotionala/depresia-nu-va-descurajati-si-deznadejdea-se-trateaza.php
Puterea mintii - esti ceea ce gandesti
https://www.healthy.ro/articol/Medicina-alternativa/4085/Depresia-tratamente-naturiste.html

Copyright © Contact | Trimite referat