Serverul Apache referatApache HTTP Server este un web server HTTP open source pentru Unix, Microsoft Windows şi alte platforme. Apache joacă un rol cheie în creşterea World Wide Web şi continua să fie cel mai popular web server, servind ca platformă de referinţă pentru celelalte servere web.
Apache permite autentificarea bazelor de date bazate pe DBMS şi content negotiation-mecanism definit în specificaţia HTTP ce face posibilă redarea diferitelor versiuni ale unui document în acelaşi URL , astfel încât userii pot alege ce versiune li se potriveşte cel mai bine.Apache este suportat de diferite GUI, ce permite o configurare mai usoară a serverului.
Serverul HTTP Apache este dezvoltat şi menţinut de o comunitate open de developeri, sub semnătura Apache Software Foundation.
Scurt istoric
Apache a fost creat de Rob McCool, ce a fost implicat în serverul web NCSA httpd (National Center for Supercomputing Applications). Când Rob a plecat de la NCSA, dezvoltarea lui httpd a stagnat, lăsând o varietate de patches pentru îmbunătăţire să circule liber. Un grup de developeri au adunat aceste patchuri şi au scos "A patchy server", ce a devenit mai târziu serverul web Apache. Rob a fost ajutat de alţi developeri în crearea "Apache Group": Rob McCool, Brian Behlendorf, Roy T. Fielding, Rob Hartill, David Robinson, Cliff Skolnick, Randy Terbush, Robert S. Thau, Andrew Wilson, Eric Hagberg, Frank Peters, şi Nicolas Pioch.Autorul pretinde că a fost ales un astfel de nume pentru a fii original, dar de fapt cea mai raspandită informaţie este că serverul este constituit dintr-o serie de schimbări în cel mai popular server HTTP din acel timp, NCSA HTTPd 1.3 şi este prin urmare "a patchy" server. Totuşi, pe site-ul official al serverului, se spune că numele "Apache" a fost ales din respect pentru tribul American Indian al apache-ilor (Inde'), binecunoscut pentru strategiile superioare folosite în razboi.
În acel timp Apache era singura alternativă open source viabilă, la serverul web Netscape (cunoscut actual ca web serverul Sun Java System). De atunci a fost dezvoltat şi concurează cu servere HTTP din Unix în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi performanţa. Din aprilie 1996 este cel mai popular server HTTP de pe Internet. Până în februarie 2006 Apache a fost folosit de 68% din site-urile de web.

Copyright © Contact | Trimite referat


Ultimele referate adaugate
Mihai Beniuc
   - Mihai beniuc - „poezii"
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - Mihai eminescu - student la berlin
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Mircea Eliade - Mioara Nazdravana (mioriţa)
Vasile Alecsandri Vasile Alecsandri
   - Chirita in provintie de Vasile Alecsandri -expunerea subiectului
Emil Girlenu Emil Girlenu
   - Dragoste de viata de Jack London
Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale
   - Triumful talentului… (reproducere) de Ion Luca Caragiale
Mircea Eliade Mircea Eliade
   - Fantasticul in proza lui Mircea Eliade - La tiganci
Mihai Eminescu Mihai Eminescu
   - „Personalitate creatoare” si „figura a spiritului creator” eminescian
George Calinescu George Calinescu
   - Enigma Otiliei de George Calinescu - geneza, subiectul si tema romanului
Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
   - Arta literara in romanul Ion, - Liviu RebreanuScriitori romani