ERwinERwin Data Modeler este, la ora actuală, cea mai bună soluţie pentru modelarea datelor. Acest tool poate îmbunătăţi foarte mult design-ul, obţinerea şi menţinerea unei calităţi impresionante, a unei baze de date de înaltă performanţă, stocări de date şi modele de resurse de date.
De la un model logic al cerinţelor informaţionale şi al regulilor de gestiune care definesc baza de date până la un model fizic optimizat pentru caracteristicile bazei de date dorite, AllFusion Erwin ajută la determinarea structurii corespunzătoare, a elementelor cheie şi a
design-ului optimal a bazei de date.
3.1.1.1. Consistenţă şi standarde
ERwin este mai mult decât o unealtă de design: este o unealtă de dezvoltare, generând automat tabele şi mii de linii de cod ale procedurilor stocate şi triggerelor pentru bazele de date de nivel înalt. Dicţionarul de domenii (Domain Dictionary) conţine atribute reutilizabile şi asigură consistenţa numelor şi a definiţiilor pe parcursul întregii modelări a bazei de date. Editoarele de numire standarde (Naming Standard Editors) permite utilizatorului să creeze un glosar de cuvinte valide abrevieri şi reguli de numire reutilizabile. Editoarele de tipuri de date standarde (DataType Standards Editor) permite utilizatorului să definească standarde pentru a mapa tipurile de date definite de utilizator şi cele implicite la tipuri de date specifice DBMS.3.1.1.2. Facilitarea modificărilor bazelor de date
Una dintre cele mai mari provocări la care Erwin a trebuit să facă faţă este actualizarea unei aplicaţii existente. AllFusion Erwin Data Modeler simplifică întregul proces. Tehnologia sa de vârf Complete-Compare permite dezvoltare iterativă, menţinând sincronizarea între model şi baza de date.
3.1.1.3. Versatil
Combinând aceste abilităţi aplicabile unui număr mare de servere de baze de date şi tehnologii (Microsoft SQL Server, Oracle, IBM DB2, SAS, Sybase, SQL, FoxPro etc) Erwin este o unealtă de bază pentru utilizator, independent de mediul de lucru.
♦ Crearea rapidă de baze de date performante
♦ Împărţirea şi reutilizarea simplă a modelelor
♦ Separarea modelului logic de cel fizic
♦ Definirea şi menţinerea uşoară a standardelor de numire, atributelor şi tipurilor de date