Erwin referat referat


2.1.1.1 Caracteristici
Erwin Data Modeler este cea mai optimă soluţie de modelare a datelor. Permite schiţarea, generarea si întreţinerea unor baze de date de calitate şi performanţă înaltă.
De la un model logic al cerinţelor si regulilor de gestionare care definesc baza de date la un model fizic optimizat pentru caracteristicile bazei de date, AllFusion Erwin Data Modeler ajută la determinarea vizuală a structurii corespunzatoare, a elementelor cheie si a designului optimal pentru baza de date. Nu doar o unealtă de design, AllFusion Erwin Data Modeler este şi o unealtă de dezvoltare a bazelor de date, generând automat tabele şi linii de proceduri stocate si cod pentru triggere.
2.1.1.2 Avantajele Erwin
. uşor de folosit - design-ul bazei de date este facut doar prin crearea prin selectare şi click a unui model grafic entitate-relaţie (ER) a cerinţelor de date şi a regulilor de prelucrare a datelor. Funcţionalitate drag-and-drop permite crearea rapidă a entităţilor şi atributelor, tabelelor şi atributelor, precum şi a altor obiecte ale modelului.

. Forward Engineering : generează schema fizică a bazei de date, incluzând toate opţiunile suportate, dintr-un model fizic.


. Reverse Engineering : permite capturarea informaţiei dintr-o bază de date existentă şi crearea unui model fizic sau logic/fizic bazat pe acea informaţie. Se foloseşte la preluarea unor baze de date existente si prelucrarea ei prin adăugarea de noi obiecte sau prin re-design-ul structurii bazei de date.
. Flexibilitate : tratarea unor modele complexe prin crearea unor subseturi mai mici unde se evidenţiaza arii specifice. Subseturile sunt tratate ca şi arii de subiect, create mai uşor şi mai repede - pentru a face modelul de date mai accesibil.. Integrarea cu alte medii: ERwin poate schiţa sisteme tranzacţionale pentru a fi implementate pe aceeaşi sau pe diferite platforme. Erwin converteşte automatic tipurile de date şi sintaxa SQL pentru a se potrivi cu serverul destinaţie selectat, permiţând astfel reutilizarea modelului de date pentru diferite platforme şi implementari.

Copyright © Contact | Trimite referat