Concepte Java referat


Datorită ajutorului JDBC Java Enterprise oferă posibilitatea de a integra popularele DBMS -uri şi datorită naturii ei orientate catre reţea fac din Java Enterprise un mediu propice pentru programarea client-server. Faţă de facilităţile puse la dispoziţie de C ++ , Java Enterprise - combinate cu JDBC (Java Database Conectivity)- oferă noi capacitati de comunicare cu bazele de date într-un sistem similar cu cel oferit de aplicaţiile din C şi C++. Datorită faptului că Java E este un limbaj independent de platformă, putând rula în orice sistem, majoritatea organizaţiilor economice din întreaga lume îl utilizează.
Orientarea catre reţea a lui Java E, face că acest mediu de programare să fie ideal pentru programareă client/ server, mai ales în aceste momente în care capacităţile de integrare cu Sistemul de Management al Bazelor de Date (DBMS) este din ce în ce mai dezvoltat, deşi uneori s-au pus sub semnul întrebării validitatea utilizării mediului Java Enterprise pentru dezvoltarea unor aplicaţii formale. Multi utilizatori fac confuzie între natura Java E şi posibilitatea de a crea mici aplett-uri şi aplicaţii pentru pagini Web.

Majoritatea celor care achizitionează soft-ul pentru Java E văd în el capacitateă acestuia de a fi portabil şi securitatea pe care o oferă aplicaţiilor dezvoltate în Java E, securitatea fiind vazută că cea mai importantă caracteristică a unui program. Java E, oferă noi capacităţi de integrare a bazelor de date prin sisteme similare cu cele din C şi C++ şi în plus, programatorii în Java E nu au reuşit încă să folosească la maximum capacitatea Java E ca un limbaj liber de platformă.


Vânzatorii cei mai mari de baze de date că Oracle, IBM, Sysbase, SAS şi Borland au verificat foarte bine inainte de a vinde Java EE metodologia prin care Java EE a integrat bazele de date (metodologia de integrare Java EE - DBMS). De asemenea marii dezvoltatori de softuri, că Gupta, Rogue Wave, Symantec au devenit foarte interesaţi de această nouă piaţă pe care o oferă Java EE.

Copyright © Contact | Trimite referat