SCĂRI INTERIOARE DIN METAL referatMetalul prezinta avantajul ca nu se zgiriie si necesita intretinere minima. Metalul se poate combina cu lemn, sticla, piatra, in functie de stilul pe care il preferati. Fiind foarte rezistente, in general, acestea se folosesc in incinta cladirilor industriale si ca scari de incendiu. Desi din punct de vedere estetic nu sint in topuri, cu exceptia celor elicoidale a caror rame metalice ale fiecarei trepte sint umplute cu lemn sau sticla dupa preferinta, ele sint extrem de sigure.
Clădirile industriale constituie aria unde se folosesc uneori scările metalice, a căror utilizare este dictată de cerinţele tehnologice (structuri de rezistenta metalice) şi spaţiu redus pentru amplasare.
Grinzile da vang se realizează din oţel U,I,T, rotund, tablă subţire formată la rece sau profile compuse din tablă groasă solidarizate cu corniere.Treptele şi contratreptele se execută din tablă groasă din oţel, tablă striată, rigidizate cu corniere. Treptele şi contratreptele, alcătuite din tablă presată, sunt astfel formate, încât rigiditatea treptei se realizează prin nervuri verticale.
Grinzile de vang reazemă pe fundaţii sau pe un planşeu de beton armat, prin intermediul unor corniere ancorate cu buloane de scelment.Treptele pot fi prevăzute deasupra sau în dreptul grinzilor de vang.
Se pot folosi scări metalice cu trepte din scănduri de stejar de 5 cm grosime. Intradosul scărilor metalice poate fi finisat şi prin fixarea unor plăci de ipsos carton, prin intermediul unor bare metalice suplimentare .
Parapetul, din oţel cornier sau oţel rotund, se poate fixa, la partea superioară sau lateral, de grizile de vang. Mâna curentă la parapeţi se realizează din cornier sau din oţel rotund