2 miliarde euro investite în 2005 în economia vieneză referat

În 2005 au fost puse la dispoziție 2 miliarde euro pentru investiții de care a beneficiat economia. La acestea s-au adăugat investițiile speciale în valoare de 70 milioane euro. Valoarea totală a sumei suplimentare destinate investițiilor a avut o valoare de 100 milioane euro. Aceste sume au fost utilizate în special pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură în domeniul sănătății, educației și în cel social. Principalul scop este atragerea prin investiții a unor comenzi care să mențină orașul competitiv pe plan internatțional chiar și într-o conjunctură nefavorabilă. O atenție deosebită este acordată în acest sens serviciilor destinate companiilor, precum și firmelor cu înalt potențial inovativ și care pot asigura locuri de munca.

Sprijinul financiar WWFF a crescut din 1995 cu 250%
În anul 1995, WWFF a avut la dispoziție pentru programele sale clasice de promovare economică aprox. 13,7 milioane euro. Dintre acestea, 26% (3,7 milioane euro) au fost utilizate pentru proiecte în domeniul tehnologiei, iar 74% (10 milioane euro) au fost destinate structurii urbane. În 2005, Viena a alocat în total 35 milioane euro, cu 250% mai mult decât în 1995. Suma a fost utilizată, în proporție egală, pentru proiecte tehnologice și structurale. WWFF a dispus în 2004 de un capital propriu de 10 milioane euro, cu care a inițiat un program de investiții în valoare de 40 milioane euro. În 2005, WWFF a dispus de un capital propriu de 12 milioane euro și a demarat proiecte investiționale în valoare de 60 milioane euro. Alături de filialele sale, Fondul de Promovare Economică Viena a sprijinit în anul 2004 diverse companii cu o sumă totală de 35,2 milioane euro. Cu aceste fonduri de promovare, WWFF a inițiat proiecte de investțtii în valoare de 175,3 milioane euro.
Cofinanțare prin vânzarea de terenuri
WWFF este susținut preponderent din bani publici ai Municipalității vieneze, dar se finanțează și din vânzarea unor terenuri ale capitalei austriece. WWFF administrează la ora actuală aprox. 3,5 milioane metri pătrați de teren aparținând Primăriei orașului Viena și este, astfel, unul dintre cei mai importanți proprietari din domeniul imobiliar din Viena. Veniturile sale provin din pregătirea și vânzarea de terenuri ale Municipalității către firme din domeniul producției meșteșugărești sau industriale. Astfel, WWFF a devenit un partener important în ceea ce privește mutarea, dar și dezvoltarea sau înființarea unor noi sedii de firme. În 2004, WWFF a oferit terenuri unui număr de 19 companii. Investițiile legate de aceasta au atins 130 milioane euro. În total, WWFF a vândut în 2004 terenuri ale Primăriei orașului Viena cu o suprafață totală de 132.329 metri patrați pentru care a obținut aprox. 33 milioane euro.

Politică activă în domeniul locurilor de muncă
Prin înființarea de noi firme și prin investiții, în Viena s-au creat în ultimii cinci ani 20.613 noi locuri de muncă, ceea ce dovedește succesul politicii Municipalității de implicare activă în acest domeniu. Cele mai recente date: în primele șase luni ale anului 2005 indicatorii șomajului au scăzut semnificativ în Viena, în timp ce în restul Austriei aceștia au crescut.

Copyright © Contact | Trimite referat