Produse lactateIaurt de casa
Dizolvaţi 4 căni cu lapte praf în 3 căni cu apă călduţă şi adăugaţi o conservă cu lapte condensat. Dizolvaţi separat un plic de gelatină într-o cană cu apă clocotită. Aşteptaţi până când lichidul este călduţ şi apoi amestecaţi lichidele şi adăugaţi 4 linguri cu iaurt simplu. Asiguraţi-vă că amestecul nu are peste 100 de grade, deoarece dacă e prea fierbinte vor muri culturile de iaurt.
încingeţi cuptorul ia 120 de grade. Turnaţi amestecul de iaurt într-un vas de sticlă şi puneţi-1 în cuptorul preîncălzit. închideţi focul şi lăsaţi vasul în cuptor timp de 24 de ore. Scoateţi apoi iaurtul din cuptor, puneţi-1 în borcanele şi păstraţi-1 în frigider.
Puteţi adăuga la iaurt orice fruct doriţi. Nouă ne plac mult cireşele. Eu adaug cam 2 căni cu cireşe conservate (folosesc mixerul pentru a le mărunţi suficient pentru a fi amestecate în iaurt).
Cireşele sunt bune la tratarea gutei, de aceea facem mult iaurt cu cireşe pentru ginerele meu, care suferă de gută. El mănâncă frecvent acest iaurt. Folosim şi mult iaurt simplu, deoarece cred că este important pentru dieta noastră. Este bun cu cartofi copţi, salate de legume sau de fructe.