Antidoturi referat

Antidot cu iarba-maţei împotriva furnicilor
Puneţi iarba mâţei tocată pe traseele furnicilor. Acestea vor părăsi casa.
Antidot cu genţiană împotriva furnicilor
Puneţi plicuri de ceai de genţiană în jurul zonelor în care sunt furnicile. Vot pleca în curând.

Grău si faină fără insecte
Adăugaţi frunze de dafin într-o punguţă mică de piper şi legaţi-o strâns. Puneţi-o în recipientul în care ţineţi făina, pentru a ţine departe gărgăriţele.

Antidot împotriva muştelor
Tocaţi în cantităţi egale frunze de dafin, cuişoare, purecariţă şi eucalipt. Puneţi amestecul în săculeţi decorativi de etamină şi atârnaţi-i in apropierea uşilor sau a plaselor de protecţie împotriva insectelor.

Antidot împotriva muştelor la picnic
Lăsaţi pe masa de picnic frunze proaspete de busuioc pentru a ţine muştele la distanţă. Pentru protecţie în casă, puneţi crenguţe de busuioc peste tot. Muşeţelul, usturoiul şi menta sunt bune de lăsat prin casă, deoarece alungă insectele. Coada-şoricelului este bună împotriva multor insecte, dacă este folosită în soluţia de spray.

Păduchii de cap
Turnaţi 4 căni cu apă clocoritâ peste o mână generoasă de frunze de tutun. Lăsaţi la infuzat câteva ore. Strecuraţi şi păstraţi lichidul. Va trebui să refolosiţi acest lichid, deci pregătiţi un lighean în care să îl colectaţi după ce l-aţi turnat peste părul proaspăt spălat cu şampon. Clătiţi părul cu acest lichid cel puţin de 15 ori. Pieptânaţi-vă imediat după clătire. Lăsaţi tutunul să acţioneze câteva ore înainte de a vă spăla părul din nou cu şampon.Unii oameni mi-au spus că au folosit tutunul dintr-un pachet de ţigarete şi că a funcţionat foarte bine.

Antidot cu tînctură de sasafras împotriva insectelor
înainte de a ieşi din casă ungeţi-vâ pielea cu ulei de sasafras. Pentru a prepara această tinctură, puneţi o cană cu sasafras intr-un borcan şi acoperiţi cu vodcă. închideţi bine capacul. Puneţi borcanul afară la soare o zi întreagă sau în cuptor la foc mic peste noapte.

Antidot cu purecariţă împotriva insectelor
Puneţi 2 linguri cu ulei de purecariţă in 2 căni cu vodcă. Agitaţi bine şi aplicaţi lichidul pe piele înainte de a ieşi din casă.

Alntidot împotriva insectelor din casa
Atârnaţi frunze uscate de roşii în fiecare încăpere din casă. Astfel insectele vor fi ţinute la distanţă.

Antidot împotriva moliilor
Agăţaţi în dulap bucheţele de salvie pentru a ţine moliile la distanţă.
Carul (I.episma saceharina,)
Puneţi crenguţe de calomfir prin casă pentru a scăpa de carii ce distrug obiectele din lemn şi hârtia.

Tratament împotriva viermilor la copii
Daţi-i copilului să mănânce câte 1/2 cană cu mure la fiecare masă timp de 3-4 zile. Astfel vor fi îndepărtaţi viermii.

Copyright © Contact | Trimite referat