Pinguinii-cavalerii in frac ai Sudului extremPasari emblematice pentru Antarctica, desi numai doua specii din cele 18 cunoscute traiesc pe coastele si banchizele marelui continent inghetat, pinguinii ocupa un loc aparte in fauna terestra.
Pinguinii sunt pasari de mare care nu pot sa zboare . Daca pinguinii arata stingaci cand merg pe jos, in apa, in schimb, sunt foarte gratiosi . Aproape ca zboara prin apa.Primi pingiuni au aparut in perioada critica adica intre 140 si 65 milioane de ani.
Pinguinii au o haina bicolora, alb stralucitor pe burta si negru lucios pe cap si pe spate .La o cercetare mai amanuntita pot fi observate nuante vii si variate. Daca stralucirea penelor de pe corp se schimba, ele uzandu-se cu timpul, culorile de pe cap sunt caracteristice fiecarei specii.
In ocean, pinguinii se deplaseaza, in general, la suprafata sau imediat sub oglinda apei si pot sa atinga viteze de 36 Km / ora. Toti beau atat apa dulce ( pe uscat mananca zapada), cat si apa sarata( cand sunt in ocean) .
Majoritatea speciilor de pinguini au un comportament special, dezvoltat. Ei cuibaresc in colonii mari , care pot numara mii sau chiar milioane de indivizi .